skilt til DIY møbler

Hei! Nå er det jammen meg lenge siden jeg har tittet innom her. Tenkte å oppdatere dere litt. Jeg har som dere vet en del hjemmelagde møbler, og har savnet den siste lille finishen. Jeg har vært så utrolig heldig å bli sponset med flotte møbelskilt som jeg har designet selv fra Foldal Stempel AS. Synes de er så utrolig fine!

Du finner disse skiltene HER! 

Q: Hva synes du om disse skiltene? 

Sponset/reklame
DIY: Ottoman

Her kommer bilder av DIY ottomanen min. Jeg mangler å sy på knapper på puta, men det var så utrolig vanskelig siden skumgummien er så tykk, så jeg må vente med det til jeg får lengre nål. Synes egentlig den var veldig fin uten også, så er ikke sikkert jeg gjør det enda. Kan heller gjøre det når jeg trenger en forandring og blir litt lei av den sånn den er nå kanskje? Stoffknappene er iallefall ferdig laget.. Så tror kanskje de kommer nok på om en ukes tid for å se slutt resultatet! ;-) 

Jeg skal ikke si at den ikke tok lang tid å lage... For det gjorde den. Går sikkert fortere om man har litt mer snekker i blodet enn hva jeg har. Men tiden var iallefall verdt det. Den delen av stua hvor den står har jeg vært utrolig usikker på hva jeg skal ha. Det har vært så tomt der til nå, så det gjorde seg virkelig med en slik ottoman. Nå mangler jeg bare et stoooort bilde på veggen over den som jeg holder på å male. Tror det blir så fint i en sammenheng alt sammen! Synes stua virkelig begynner å ta form nå. Mangler ett speil over stuebordet og sofaen, så er den vel så og si komplett. Hurraaa! Det er så deilig. 

Bildedryss av ottomanen:Hva synes dere; med eller uten knapper?

Jeg er iallefall utrolig fornøyd med resultatet. Det er jo tross alt første gangen jeg lager en slik!

Q: Hva synes du om ottomanen?

#interiør #DIY #diyinteriør #hjem #homedecor #ottoman #puff #hjemmelaget 

inspirasjon er hentet fra http://frokennordseth.blogspot.no 
DIY: Hundeseng

God søndag ♥ 

I går reiste jeg på Maxbo og Stoff og Stil for å kjøpe materialer og stoff for å lage hundeseng og ottoman. Denne hundesengen var utrolig lett å lage. Så for deg som har mye resteplank og sag hjemme, så er det bare å kjøre på altså. Jeg må dessverre kjøpe og kappe alt på byggevaren, men det fungerer det også. Hadde jeg hatt garasje og sag så hadde jeg laget så utrolig mye mer! Litt vanskelig når man bor i leilighet midt i Oslo, hehe.. Det kommer bilder av ottomanen i morgen! :-)

Her kommet ett lite bildedryss av den nydelige hundesengen jeg har laget. Lucas elsket den iallefall!Den passet så bra inn her hjemme. Det er samme stoffet i denne sengen som jeg valgte å ha på ottomanen, slik at alt går i en helhet. Når jeg kom hjem med stoffet så jeg også at det nesten var klin likt det vi har på sofaen vår, men det ble jo bare perfekt i stua sammen! 

Håper dere nyter søndagen!

Q: Hva synes du om hundesengen jeg har laget?

#interiør #DIY #hundeseng #hjem #diyinteriør 

Ps: om dere også ønsker å lage en slik er det hyggelig å bli linket til/nevnt om du har funnet denne ideen på min blogg. Takk!
DIY: stol fra loppis

FOR en dag dette har vært! Nå er det virkelig sommer, så håper det holder seg sånn. Jeg var på noen loppemarkeder i dag for å se om jeg fant noe nipsnaps, og det var jo klart jeg gjorde det. Kjøpte blant annet 4 søte kaffekopper med skåler (litt limt og litt skallet av porselen, men det er bare sjarm) til 50 kr, en stol til 10 kr og en pose med stoff til 30 kr. Stolen og noe av stoffet ble til et DIY prosjekt så fort jeg var inne av døra her hjemme. 

SLIK VAR DEN FØR

OG SLIK BLE DEN ETTER LITT KJÆRLIGHET

Litt skavanker med møbelnaglene, men det får bare være :) Dette er mitt første møbel som jeg har trukket om, så jeg er ganske fornøyd med resultatet. Møbelnaglene jeg har brukt er fra ebay, så kvaliteten når man skal hamre de inn er deretter. Derfor er det veldig vanskelig å få de rette og pene, da de vrir og bøyer seg hele tiden... Men greit nok :-) Alt i alt kostet sikkert stolen meg 25 kr, DET er billig det! 

Q: Hva synes du om resultatet? 

#interiør #diy #stol #loppemarked #hjem
DIY: sommergrønt etasjefat

I dag har jeg fått laget det andre kakefatet mitt. Jeg var på skattejakt i stefars gamle "hytte" over veien for huset hans, og der fant jeg så mye fint! Skal ta med en tur til dit om det er flere ting jeg skal lage, for der var det jammen meg mange godbiter av gammelt servise, kopper og kar. Fant også en gammel krakk med en skuff under, som jeg skal pusse opp om en stund. Den var sååå søt!

Kakefatet jeg har laget har jeg laget av noen søte mint grønne asjetter og en kopp. Stettene i mellom er et byggesett fra koalaplan. HER kan du finne alle de forskjellige byggesettene de har å tilby. Det er så utrolig mye fint der. Gleder meg til å kunne lage flere slike fat, for det er virkelig de perfekte gaver om man ønsker å gi noe personlig til de som fortjener det :-) Det tar toppen 20 minutter å lage. HER kan du se mitt tidligere innlegg av det første kakefatet jeg laget, og fremgangsmåte med steg for steg bilder på hvordan du lager et slikt fat. 

BILDEDRYSS


Synes denne mint grønne fargen var så fin! Skikkelig sommerfat, perfekt til frukt og annen deilig snacks i varmen. 
Her er begge fatene jeg har laget. Ett stort og ett lite! 

Q: Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve? Likte du fatene jeg har laget? 

#interiør #diy #home #koalaplan #kakefat #etasjefat 

byggesett sponset
"DIY": pyntebrett

Her er resultatet av trebrettene jeg kjøpte på Søstrene grene. Har lenge hatt lyst på et svart pyntebrett, men synes de er så overpriset mange av de. Så når jeg så disse var valget enkelt :-) Malingen har jeg kjøpt på Panduro. Tørr på 30 minutter, og det holder med 1 strøk! 

FØR:

ETTER:

Q: Ble de ikke fine? 

#diy #interiør #hjem 
DIY: kakefat

Sponset/annonse

For litt siden fikk jeg en mail av koalaplan.com som spurte om jeg ønsket å lage mitt eget unike kakefat, og det er jo klart jeg takket ja til det! Jeg elsker jo sånne DIY-prosjekter. Jeg fikk derfor velge meg ut det byggesettet jeg ønsket, og jeg valgte disse to:


De to små pakkene på siden er borrene du trenger for å komme igjennom ønskede fat/asjetter. 

Jeg har vært på loppemarkeder for å finne noen fine asjetter og skåler jeg kunne bruke, men fant ingen ting, så jeg tok rett og slett bare fra serviset vårt jeg! Da har vi jo et matchende kakefat i samme stil som serviset vårt - hvor perfekt er ikke det? Dette var kjempe lett å lage. Tror jeg var ferdig med hele prosjektet på 10 minutter! 

DU TRENGER:

♥ - Drill

♥ - Tape (jeg brukte vanlig blank teip)

♥ - Borr fra koalaplan

♥ - Ønsket sett fra koalaplan. HER finner du alle settene dem tilbyr.
Masse fint!

♥ - Egne boller, skåler, asjetter ect. 

SLIK GJØR DU:

♥ - Begynn med å finne ønskede asjetter, boller, skåler ect. Ta det du ønsker! Det er det som gjør det så gøy og unikt. 

♥ - Teip et kryss på midten av asjetten og finn midtpunktet der du skal borre. 

♥ - Borr forsiktig til du er helt igjennom.

- Gjør det samme med alle delene dine!

 - Skru så på skruen, sølvskiven og den hvite skiven på nederste del.

♥ - Legg på en hvit skive, og skru på staven. 

♥ - Legg på en hvit skive før du setter på neste del.

♥ - Sett på delen du ønsker, og legg så på en hvit skive før du skrur på staven. Gjenta til du er helt ferdig.

♥ FERDIG ♥Veldig fornøyd med resultatet! Kjekt med et kakefat som matcher kjøkken serviset vårt! ♥
Fikk også med ett søtt lite handlenett. De har utrolig mye forskjellig i nettbutikken sin. Masse søte, unike ting! Verdt en titt :-)

Q: Hva synes du om kakefatet jeg laget? Er dette noe du kommer til å prøve selv?

#interiør #diy #kakefat #koalaplan #hjem #home

 

 
DIY: Stuebord

I går reiste jeg på Maxbo for å få handlet inn det jeg trengte til stuebordet jeg skulle lage. Ville få understellet til å se litt ut som sortlakkert stål, så jeg har brukt bengalakk på understellet og* for-et-søl*, hehe.. Men ble da bra til slutt. Litt uiskker på om jeg liker å ha konstrast mellom sort og hvitt her, men er vel bare litt uvant i og med at jeg ikke har hatt noe sort i interiøret før. Men tror jeg liker det altså!

Vlagte også å lage stuebordet litt høyere enn standard høyde, ettersom jeg haaaater over alt på jord å sitte bøyd og ubehagelig om jeg skal spise på stua. Er ikke sikkert vi skal ha en spisestue her inne heller, så da er det like så greit å ha et litt høy salongbord. Tror kanskje det blir "kosekrok" bak sofaen, og ikke spisestue som jeg nevnte i går. Tror det bare kommer til å virke stappa fult med møbler og trangt her inne om spisestue kommer inn. 

Dette bordet var forresten kjempelett å lage, og det er så moro å lage noe ikke alle andre har, og ikke minst kjekt å få akkurat de målene du ønsker på det. 

 

 

Q: Hva synes du om bordet? og fungerer det fint med sort understell?

#diy #interiør #stue

DIY: kjøpmannsdisk

God fredag! ❤  For 2 uker siden kjøpte jeg jo verdens styggeste (i mine øyne) kommode/sjenk som jeg fant på finn.no. Den hadde virkelig potensiale til å bli rå fin, så den måtte bli min. På onsdag fikk vi beskjed om at sofa og skap til stua var klart for levering, og det som ikke skulle komme før i uke 12, ææh. Da fikk jeg jo latterlig dårlig tid på å pusse opp denne "lekre" kommoden. Den ble fort bært opp til leiligheten vår i 4 etg. Eller... fort og fort, den var helt seriøst grisetung!

Det jeg har gjort med den er å lukke igjen mellom beina på den, og bygget den ut under skuffene, slik at alt fikk en jevn overflate. Så grunnet jeg og malte over 3 ganger med hvit maling før jeg limte på plankene og beiset disse med drivved. Synes en ble så utrolig fin! Mye finere enn disse furukommodene alle pusser opp synes jeg iallefall. Denne ble mer "solid" i utrykket. Kjøpte håndtak på jernvaren i dag, men disse var et herk å sku på, så det får jeg prøve meg på igjen imorgen ;-) 

Slik var den før: 

Og slik ble den: 


Håndtakene skal festet ordentlig imorgen. 


Disse søte så husene kjøpte jeg på Home and Cottage i dag! Supersøte. 

Q: Hva synes du om DIY kjømannsdisken min?

#diy #interiør #hjem

 

Ps: Viser dere flere bilder fra stua imorgen. Den har blitt SÅ fin!
DIY: liten kasse

Gårsdagens DIY ble ikke ferdig før i dag. Jeg har laget en liten søt kasse til å ha kubbelys ect. i. Synes den ble så søt. Vi hadde ikke spiker, så det ble skruer, men disse skal byttes ut når jeg får kjøpt spiker :-) Denne ble bare laget fort med noen plankerester jeg hadde igjen og beiset med drivved. Er ikke så mye som skal til før det blir til noe bra! Synes disse høyglansede kubbelysene mine fra home and cottage passet så bra oppi denne. 


 Q: Hva synes du? 

#interiør #diy #hjem 
DIY: konsollbord

Konsollbordet til soverommet er endelig ferdig. Nå er det mye bedre plass foran sengen på soverommet, og det er så deilig. Vi skal henge opp hyller på veggen ved vinduet i morgen, og det tror jeg blir så utrolig fint. Vi mangler jo litt på veggene her inne, men det kommer etterhvert. Synes veggdekor og bilder er så vanskelig... Sakte men sikkert begynner soverommet å bli helt ferdig. Vi har endelig fått på skapdører på klesskapet vårt også, så nå gjenstår det bare småpirk der inne. Skal blant annet male listene i klassisk hvit, så det må nesten skje i løpet av uken eller neste helg. 

Her kommer et bildedryss av soverommet med det nye DIY konsollbordet: 

Linselus Lucas ..* tihi*
Jeg synes iallefall resultatet ble råfint! Vi skulle egentlig ha plankene på langs, men de hadde jeg klart å ta feil mål på, så de ble for korte.. Da var det bare å finne frem håndsaga og sage de mindre for så å sette de denne veien ;) Synes det ble veldig fint jeg!

Q: Hva synes du om konsollbordet og soverommet nå? 

Ønsker dere en fantastisk flott uke!

 

#DIY #soverom #konsollbord #hjemmelaget #hjem #interiør
DIY: steg for steg hodegavl

Det var noen som ønsket fremgangsmåte på hodegavlen jeg laget i går, så her kommer det. Jeg valgte å gjøre dette helt på frihånd, uten oppskrift fra noen andre, så om dette er den "riktige" måten å gjøre det på vet jeg ikke, men det fungerte iallefall veldig bra for meg. 

Dette trenger du: 

❤ En plate i ønskede mål. Min er 180 cm x 120 cm (kjøpt på maxbo)
❤ Hammer, sterk stiftemaskin, ren klut og målebånd/tommestokk
❤ Møbelnagler/møbelspiker (kjøpt på ebay)
❤ Ganske tykk vatt, en mindre tykk vatt og ønsket stoff (kjøpt på stoff og stil) 
Sørg for å ha ca 10cm å gå på med stoffet på hver side slik at du får dette rundt plata.  Lucas synes iallefall vatten var god å ligge på ;) Snikevoffsen. Her ser dere også et lite nærbilde nederst til høyre av stoffet jeg valgte som er av lin og bomull. 

Slik begynner du: 

1. Sørg for å ha rent gulv! Legg så stoffet ned på gulvet, så legger du over den tynneste vatten, og til slutt den tykkeste vatten før du legger over plata. 
2. Stift deretter på den tykkeste vatten


Da ser det slik ut.


3. Deretter den tynneste vatten


Da ser det sik ut.

4. Til slutt stifter du fast stoffet. Pass på å få hjørnene fine!


Slik ser det ut når alt er stiftet på! 

5. Snu gavelen og sørg for at alle hjørner ser bra ut og at stoffet er rent. 
6. Mål deretter nøye opp hvor du skal sette møbelnaglene, og tegn en liten prikk langs hele med en gang. Det er enklest å tegne opp alle punkter før du begynner å hamre! 


- Begynn så å hamre på møblenaglene. Her trenger du kluten for å ha mellom naglen og hammeren, slik at naglen ikke blir skadet. Viktig! 


Her er det ferdige resultatet! 

Slik ble det bak sengen vår. Lunt, vakkert og deilig! :-) 

Q: Var dette til inspirasjon for deg og noe du har lyst til å prøve ut?

Ps: om du ønsker å lage en som denne, med fremgangsmåten jeg har vist her er det kjempefint om dere ikke tar på dere all æren, men heller linker til min blogg som inspirasjon. Det er mye hyggeligere å dele slike ting med dere om dette blir gjort. Takk!

#interiør #hodegavl #DIY #home #bedroom #soverom
DIY HODEGAVL MED NAGLER

Jippi! Mitt aller første DIY prosjekt er fullført. Denne var virkelig kjempelett å lage selv, skjønner ikke at folk bruker mange tusen på en slik hodegavl når det er så lett å lage en selv. Jeg er iallefall storfornøyd med mitt resultat. Hadde ikke forventet at det ble så bra ;) Er jo selvfølgelig litt skavanker her og der, men det er jo litt sjarm også. Alt kan ikke være 110% perfekt. Synes det ble så bra når vi fikk noe bak sengen. Det ble ikke så tomt bak oss, og mye mye lunere enn før. Slipper også å skape slitasje på veggen bak hodene. Her er et bilde av hvordan det var før når vi ikke hadde hodegavl bak sengen og hvordan det er nå:


Herlighet, det er jo SÅ mye bedre med! *FORNØYD* :-D

Om dere ønsker det kan jeg legge ut steg for steg og oppskrift på hva du trenger imorgen? 

Q: Hva synes du om DIY prosjeket mitt? Har du laget hodegalv selv før? (link gjerne i kommentarfeltet om du har lager noen DIY's)

#DIY #hodegavl #gjørdetselv #interiør #soverom
Les mer i arkivet » Mai 2015 » Januar 2015 » September 2014


Hei! Så hyggelig at du har tittet inn på min blogg. Her blogger jeg for det meste om interiør og diy-prosjekter.

For kontakt:
maren_blogg@live.nohits