stuen påbegynt - endelig!

Hei dere! Vi får nett på fredag, så da blir det mye bedre blogging fremover. 

Dagene går så fort her, helgen har bare flydd avgårde. Vi har fått gjort mye i helgen, så det er jo sikkert derfor det går så forferdelig fort. Stuen ble påbegynt forrige helg, og nå gjenstår det sliping og oljing av gulv og listing. Litt småtteri også selvfølgelig, sånt som blant annet elektriker skal få ta seg av. Vi har endelig fått lys i både stuen og gangen nå, og ikke minst lysbrytere ;) Etterlengtet! 

 
Gangen begynner å bli så fin. Litt småtteri igjen. Gleder meg til å innrede! 

Jeg malte stuen på lørdag, og fargen er så fin! Jeg gikk på maxbo for å få litt hjelp til å velge fargen på veggen til stuen, og hun som hjalp meg hadde laget en egen scan, og den var så fin. Den het farrow & ball, og var scannet fra USA. Gleder meg til å se hvordan fargen gjør seg med lister, møbler og interiør. 


Synes det er så vanskelig å få frem fargen på bildene, men et lite glimt av hvordan den ser ut iallefall.

I løpet av helgen har jeg også fått malt kjøkkentaket, taklistene og vinduslistene på kjøkkenet. Det ble så mye finere. Taket var så skittent, og umulig å vaske vekk, så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å dra malerullen over. Det var verdt slitet! Det ble så utrolig fint. 

 Lille vakre hundevoffsen min har også flyttet inn hos meg i Oslo, og det er så deilig å ha han her. Han er jo så skjønn! 

Q: Likte du fargen på stuen? 

#interiør #oppussing #hjem 

 
gangen vår

Først - beklager for alt for dårlig blogging denne uken. Vi har ikke internett hjemme i leiligheten enda, så jeg har blogget fra mobilnettet, men det er jo selvfølgelig brukt opp denne mnd. Blir bedre så snart vi har fått ordentlig nett. Lover!


Gangen begynner å nærme seg ferdig. Magler fortsatt litt litsting rundt noen av dørene, blant annet ene siden og toppen på ytterdøra. Det blir tatt til uken. Vi valgte å male over listene med et strøk klassisk hvit for å skjule litt spikerhull, og det ble så mye finere til fargen på veggen, så dette skal vi gjøre på alle listene i hele leiligheten. 

Stuen er også begynt på, så nå blir det litt mere bloggmateriale framover ;) 


Her ser dere ytterdøra. Herlighet så flott det ble! Det ble jo en helt annen gang og et mye bedre rom å være i.


Skal male dørstokken under den ene døra til høyre der. 
Har også spraylakkert dørhåndtaket på ytterdøra. vil bytte de andre på innerdørene, for det var litt vanskelig å spraylakke, uten at der rant litt som dere ser ;) Men til tross for første gangen jeg prøvde, så ble det ikke så verst, da. 

Q: Hva synes du om gangen sålangt? 

inspirasjon til sofa

Vi begynner å pusse opp stuen på lørdag. Det skal bli så godt å få et rom til å være i. Blir litt ensformig med bare kjøkken, bad og soverom. Man får liksom ikke levd ordentlig føler jeg... 

Nå passer det seg jo ypperlig å kjøpe sofa, for det er så mye salg! Håper bare det fortsatt er salg når vi er ferdige. Har sett oss ut noen sofaer som vi kunne tenkt oss, men vi må ta ordentlige mål før vi bestemmer oss. 

Mener å huske at alle er fra skeidar. Holder en liten knapp på de to med sofa "rundt hele", slik at det blir bedre plass når man får besøk osv. 

Q: Hvilken synes du var finest? 

#sofa #oppussing #interiør
for deg som pusser opp - siste hånd på verket!

Det mange kanskje glemmer når det kommer til oppussingen er disse små detaljene rundt om kring. Det er mange av de, det skal jeg love dere! Vet om alt for mange som utsetter siste finish på rommet/huset - gjerne listingen. Det er egentlig veldig synd, for listing er siste hånd på verket i mine øyne. Rommet blir komplett med en gang, og det skaper personligheten og stemingen man ønsker i et rom. Her er det også vitkig å finne lister som passer deres stil. Vi har valgt profilerte lister, det er så fint og passer så utrolig godt inn i stilen vår. 

Det som er viktig når du har listet er å fuge mellomrom og sprekker etterpå. Det er vanskelig å få listene helt 110% i vinkler, men selvom de er så godt som perfekte, så lønner det seg å fuge lett over. Guttene har jo stått på så utrolig bra med å få ferdig listingen i gangen, så jeg skal vise dere før og etterbilder av fugingen, så ser dere hvor mye den kan ha å si! Jeg skal male over alle dørlister og dører, slik at alt blir i klassisk hvit. Skal prøve å få malt over gulv og taklister i klassisk hvit også, men det tror jeg at jeg venter litt med, for det legger man ikke så godt merke til i og med at de faktisk er ferdigmalte i eggehvitt. 


(ups, glemte å fjerne støv før bildetakingen på før-bildet *ler*)

Alt flyter så mye bedre sammen med litt fuging altså! Jeg digger at en så liten detalj kan skape så mye flyt og helhet i rommet! Så ikke glem dette folkens. 

Q: Ser du hvor mye fungingen faktisk har å si for helheten på rommet? 
Q: Er du flink til å gjøre slike detaljer?

#oppussing #lister #entre #gang 
listing - siste finish i rommet

Soverommet blir bare mer og mer ferdig for hver dag som går (med unntak av møbler og småting da). Vi fikk listet ferdig vinduet og sidene ved ovnen i dag, og gud så fnt det ble! Nå er vindusfronten komplett. Var på IKEA i dag for å kjøpe oppbevaringskasser til å ha under senga, og da måtte det jo selvsagt bli et deilig, mykt, enkelt sengesett med meg hjem. Kjøpte også puterekk i samme til de største putene, slik at det blir litt hotellfølelse ;) Gleder meg til å få opp en hodegavl og flere puter her, så det blir litt kontraster. Det kommer, det kommer! 


Vi fikk også begynt å liste gangen idag. Det er jo langt ifra ferdig der. Vi skal fortsette listingen imorgen. Det kommer til å bli så fint! Blir godt å få gangen ferdig, slik at jeg kan begynne å dulle litt der inne. Er jammen meg ikke et lett rom å innrede. Dører over alt! Har sett meg ut noen ting som skal inn der, og det spørs om ikke det blir lekkert altså! Gleder meg til å bli ferdig. Må selvfølgelig fuge litt. Skal også male alle dørlistene/dørene over med hvitt igjen. Gleder meg veldig til å få inngangsdøren HVIT! Grøss og gru så stygg den er nå. Den ødelegger jo hele rommet. Vi gjør alt selv, har ikke leid inn noen til å pusse opp for oss. Vi får veldig mye hjelp (all hjelp) av svigerfar og en som arbeider for han. Kjekt å ha en byggmester i familien. De er et drømmeteam på listing altså, hehe. 

Q: Tror du det blir bra til slutt når alt er ferdig? Det tror jeg ;) 
hodegavl - vanskelig valg

Åh, disse hodegavlene altså! Jeg står mellom to helt forskjellige typer når det kommer til stil. Jeg vurderer å lage en i tre og besie med drivved, men er så usikker på hvordan det blir med fargen vi har på vegggen vår. Det første jeg hadde i tankene var jo en i stoff, slik som "alle" har nå for tiden. Begge deler er jo utrolig fint, men det er veldig vanskelig å bestemme seg!


Her ser dere fargen marrakesh til høyre og hodegavlene til venstre. Jeg har fortsatt en liten finger på den i tre, i og med at konsollbordet og nattbordene kommer til å få litt preg over seg med drivved interiørbeis. Men kanskje det kan bli for mye av drivved også om jeg da velger den hodegavlen? 

 

Q: Hva tror du blir finest? 

 

#hodegavl #interør #DIY #oppussing #soverom
DIY prosjekter

Har et par DIY prosjekter jeg skal prøve å få begynt med. Problemet er bare hvor jeg skal stå å lage disse tingene, for det er jo ikke akkurat så god plass i denne leiligheten her, og når man i bor i borettslag så har vi jo heller ingen garage. Kan jo vente til sommeren, slik at jeg kan stå ute, men jeg har jo ikke tålmodighet til det. Spørs om jeg ikke får rydde plass et sted i enten stua eller gangen. 

Planen er å lage: 

Hodegavl til å ha bak sengen (ikke sånn som alle har i stoff, men en ganske røff en ;) 
Interiørstige av kvister jeg finner ute 
Konsollbord til soverommet
Nattbord (har jo akkurat kjøpt 2 nye, men får heller pørve å selge de om de jeg vil lage blir fine)
Stuebord

Denne stigen synes jeg var utrolig lekker!


Flinke Christina Bentdal har laget denne, så bildet er lånt fra bloggen hennes. 

Kanskje jeg skal begynne på noen små DIY prosjekter også, som interiør og annet dill. Det tror jeg jammen meg at jeg skal. 

Q: Har du noen kule prosjekter på gang? 

#interiør #oppussing #DIY  
litt nytt på soverommet

Soverommet er jo som sagt ikke helt ferdig. Det mangler jo litt her inne, men det er ikke store forandringen som skal til før det blir hakket nærmere målet. Fant frem en gammel gulvlysestake som jeg byttet ut med "FatBoyen" i hjørnet. Pleddene er bare oppå en kasse midlertidig. Tenkte jeg skulle lage en interiørstige selv, må bare ut å plukke pinner først. Noen som vet hvor man finner fine tykke pinner? 

Var på plantasjen i dag for å handle inn litt grønt til leiligheten også, så da ble dette fine Eføy-hjertet med meg hjem. Leter fortsatt etter en fin "champagnebøtte" som den kan stå i, men det er jammen ikke lett å finne noen fine. Løsningen ble bakebollen til KitchenAid maskinen min så lenge ;) Det fungerer enn så lenge! Gardinbånd ble med meg hjem også. Gardienene faller så mye penere med det, og man slipper å stresse så mye med å åpne de om morningen. Synes det ble veldig pent!Q: Hva synes du om den lille forandringen?

Har du noen tips til hvor man får fine "champagnebøtter" til en ikke så altfor stiv pris så hyl ut ;) 

#interiør #oppussing #soverom
kjøkkenet vårt - før og etter oppussing

Vi har ikke byttet ut noe på kjøkkenet. Det vi har gjort er: 

Slipt og oljet gulvet
Malt veggene og inni vinduene/vinduskarmene
Listet på nytt rundt vinduene, tak og gulv
Malt skapene og byttet knotter/håndtak
Fjernet spisebordet i glass (skal komme et hvitt bord under vinduet, men har ikke kommet så langt enda) 

Slik så det ut før: Slik er det nå: 


Det gjør mye ut av seg å bare male "litt". Skal ikke si at dette var gjort på 3 kvelder, men selvom jeg holdt på en stund, så ble det jo utrolig fint! Det synes jeg iallefalls selv. 

Q: Hva synes du om kjøkkenet vårt? 
Q: Likte du best før eller etter?  

#oppussing #kjøkken #interiør
på ønskelisten akkurat nå


Dette er på ønskelisten min akkurat nå! 

❤ Hodegavl til å ha bak sengen

❤  Stumtjener til å ha i gangen 

❤ Stige til å ha pledd osv. på, til å ha i hjørnet på soverommet

❤ Fineste klokken til å henge på en fin krok på veggen
Q: Har du noen interiørønsker for øyeblikket? konsollbord til soverommet

Herlighet for en kveld. Vi fikk vårt nye kjøleskap og oppvaskmaskin (jippi, endelig!) levert på døren ikveld. Lykken var stor helt til det viser seg at vi ikke får kjøleskapet inn der det skal være. Det var snakk om ca 1,5 cm... Hvordan er det muuulig?! Løsningen ble å fjerne benken mellom der kjøleskapet skulle være og komfyren. Kjøleskapet gikk iallefall inn, men det gjorde jo ikke benken vår ;) Så hva vi gjør der er veldig usikkert enda. Vi må jo ha kjøkkenskuffene våre. Overlykkelig over å endelig ha fått presset inn kjøleskapet så viser deg seg at dørene såvidt går opp og den ene butter i lysdimmeren. Da var det et evig styr med å få snudd dørene, og herregud som vi holdt på... Det skal alltid være noe når man holder på med oppussing, aldri noe som går på skinner. Så typisk! Menmen, løser seg vel. 


Tilbake til overskriften. Jeg snakket jo tidligere om at vi måtte bytte ut kommoden på soverommet. Jeg er inne på tanken på konsollbord, for de er ikke så breie, men jeg synes det er så vanskelig å finne noen fine. Har veldig lyst til å prøve å lage et selv, med inspirasjon(kopi) av www.lindevegen.no sitt. Hun er jo så flink til å lage møbler! Lyst til å prøve meg på nattbord etterhvert også. Dette er det jeg har lyst til å prøve å lage:


Bilder lånt fra lindevegen 

Dette er bare så lekkert! 

Q: Har du tips til noen fine konsollbord og hvor kan man evt. kjøpe de?
soverommet

Soverommet er ikke helt ferdig enda. Det mangler småpirk som litt listing, skapdører, interiør og noen møbler. Ikea kommodene som Tven står på og den høye ved siden av er midlertidig. Jeg synes ikke de passet så bra inn her. Blir litt krasj. Kommoden til Tven er også alt for stor.. Kommer nesten ikke forbi den, så den må ut! Kunne også gjerne tenkt meg en fin hodegavl bak senga. 

 


Er så usikker på hva jeg skal ha i hjørnet her.. Det er jo ganske god plass der, og veldig tomt på veggen, så tenker kanskje noen fine hyller og en slags puff. Noen som har fine forslag? 

Q: Hva synes du om soverommet? 

#interiør 
fargetoner og listverk

Vi har valgt å fokusere på lune, varme farger i leiligheten, og noe som gir kontraster. Vi ønsket ikke å ha noen hvite vegger og jeg er så utrolg fornøyd med at vi turte å kjøre på meg noe annet. Er så lei av alt hvitt! Alle rom i leiligheten har forskjellige toner på veggene. Kjøkkenet har "kalkgrå", gangen har "kalk", soverommet har "marrakesh" og stua skal få "hvit lin" på veggene. Ønsket også lister som gjorde litt ut av seg, og de er så fine! Elsker kontrasten mellom hvite lister, og fargen på veggene. Vi har valgt ferdigmalte lister for å slippe den malejobben itillegg til alt annet vi holder på med. 


Dette er fargene vi har valgt (noe avvik fra bildene, mne det er ikke mye). 


Dette er taklistene og fotlistene vi har valgt å ha i alle rom. Så fornøyd! Disse bildene er fra soverommet, så på de øverste bildene ser du godt hvordan fargen marrakesh er mot de hvite listene.

 

Q: Hva synes du om fargevalgene? 
Q: Har du noen av disse fargetonene eller listene selv i ditt hjem? 
detaljer - kjøkken

Kjøkkenet har vi bare valgt å male og ikke gjøre store endringer sånn egentlig. Men jeg ser jo at endringen er stor alikevel! Skal vise bedre bilder av kjøkkenet senere, men her er litt små detaljer. 


Utrolig dårlig før bilde, men man ser jo alikevel at forskjellen er stor! Valgte å male veggene i fargen "kalkgrå", for å få litt kontraster. Vil heller spille på hvite detaljer på kjøkkeninnredningen, vinduer, lister, dører og interør. Synes fargen på veggen ble utrolig fin! Lunt og behagelig rom å være i. 


Mangler å skrape maling av vinduet *ups* ;) Synes den søte tavlen gjør det veldig personlig og eget. Den flotte lille "oppsatsen" nederst i høyre hjørnet er noe jeg har arvet av mine besteforeldre, så denne er kjempegammel, og veldig veldig fin! 

Q: Hva synes du om fargenyansene? 
Q: Likte du disse små detljene på kjøkkenet vårt?  
badet

Badet er det rommet vi har gjort minst i. Det er pusset opp i regi av borettslaget i 2005, og fungerer helt fint, så vi så ingen grunn til å renovere badet. Jeg er ikke så veldig glad i de blå flisene, så er veldig inne på tanken med flisemaling der altså! Har lyst på gulvfliser som er lysbeige, slik at det går ton i ton med fargekodene vi har på badet som i hovedsak er beige og hvitt. Badet hadde en utrolig dårlig planløsning. Det var ikke vaskemaskin der fra før av, men det ville vi jo selvfølgelig ha inn, derfor måtte vi finne på noe lurt. Planen var å ha et høyskap ved siden av maskinen, men det ble det ikke plass til. Etter mye tenking valgte vi å sette opp 2 hyllerader med skjult oppheng over vaskemaskinen til å ha håndklær, vaskemiddel osv på. Vi trengte også plass til annet dilldall som tannbørser, min makeup, parfymer osv, så da valgte vi å bytte ut speilplaten over vasken med et speilskap. Det er også noen små detaljer som er byttet ut, blant annet knagger på veggen og innsiden av døra.Jeg er utrolig fornøyd med løsningen vi valgte. Listene og døra fikk også ett strøk med hvitmaling, i og med at det var gulskjær i malingen som var der fra før av. *grøss* 


Her ser dere resultatet av det nye løsningen på badet. Ser nå at jeg ikke har brettet håndklærne så pent, men pyttpytt *glise*. 

Q: Hva synes du om "oppussingen" på badet? 
prospektbilder av leiligheten

Dette er bilder av leiligheten som var i prospektet. Dette er altså FØR oppussingen. 


Kjøkkenet


Stuen


Entre


Badet


Soverommet

Leiligheten var jo egentlig ikke SÅ stygg, men jeg likte overhodet ikke gulvene, kjøkkenet og fargen på gangen. Vi kjøpte den ikke som et oppussingopbjekt, men vi ser jo nå når vi først har begynt, at det faktisk trengter. Sånn er det jo gjerne, når man står midt opp i det hele så dukker det opp småting hele tiden som gjør at man faktisk ser at leiligheten trengte et lite løft. 

 

Q: Hva synes du om leiligheten? 
Q: Har du pusset opp før?  
velkommen til min blogg

Hei! Jeg starter rett og slett denne bloggen for å ha en liten "dagbok" for alle ideene mine, og for å ha et sted å ha alle bildene fra før og etter oppussing av leilighet. Jeg og min samboer holder på å pusse opp en liten leilighet på 46 kvadratmeter på Sinsen i Oslo. Det blir så fint!!! 

Her kommer jeg til å dele bilder fra oppussingen, interiør og bilder fra hvordan det så ut her før. Kommer nok til å blogge litt om min hverdag og andre ting også, men i hovedsak er det bolig og interør som er temaet. 

Håper du har lyst til å følge meg og min reise igjennom oppussingen! 

 

Les mer i arkivet » Januar 2015 » September 2014 » August 2014


Hei! Så hyggelig at du har tittet inn på min blogg. Her blogger jeg for det meste om interiør og diy-prosjekter.

For kontakt:
maren_blogg@live.nohits