friske blomster og deilig bakst

Det er fredaaag! Håper dere har hatt en fantastisk kveld og nyter at det er helg. Her i huset har jeg handlet inn mange nye friske blomster. Det er jo så deilig å ta helg da! Orkide, tulipaner, eføy +++. Elsker det! Blomster er virkelig en stor del av interiøret, og er med på å skape en fin stemning i hjemmet. 

Jeg bakte kanelsnurrer her om dagen, og må si de har gått unna ;) Det er jo så utrolig godt, mmm. Ikke ofte jeg baker, så mannen i huset satt pris på det. 


Denne passet jo perfekt i champagnebøtta mi. Superifn!


En liten eføy kom på plass i hylla, og tulipaner ble satt inn på konsollbordet istedenfor den knusk tørre hjerteeføyen min.

Imorgen er det jobb på meg, så denne helgen blir det ikke så hyppig oppdatert. Det har vært dårlig med oppdateringer fra meg denne uken også, men det har gått i ett sett. På søndag skal jeg male ferdig lister og dørlister, slik at all malejobb blir unnagjort. Tenkte også å prøve meg på en liten enkel DIY, så det kommer det bilder og innlegg om på søndagen en gang. 

Jeg synes også det er utrolig moro at så mange klikker seg innom bloggen min selvom det er litt stille fra meg i perioder. Om dere ønsker å følge meg på instagram så gjør gjerne det, der kommer det oftere bilder av leiligheten og interiøret mitt. 

Instagram: marenaab - velkommen til å følge meg :-) 

Q: Kjøper du friske blomster til helgen? 

#interiør #hjem #soverom #kjøkken #diy #blomster
Hyller satt opp på soverommet

I dag fikk vi endelig satt opp hyllene som har ligget på gulvet i en måneds tid. Godt å få litt opp på veggene, det blir jo så tomt uten. Må ut å kjøpe litt nytt interiør og dilldall snart, for nå kommer det opp mer og mer som må pyntes og stæsjes med. 


Synes det ble så fint! Er så lunt og godt der inne nå, så er en fryd å legge seg.

Planen var jo egentlig å lage en interiørstige til å ha der som gulvstaken min står nå, men tror jeg dropper den planen i og med at det ikke ble så god plass der alikevel. Passet jo veldig bra inn med lysestaken der, så tror den forblir.

Q: Hva synes du om vegghyllene? 

#interiør #soverom #vegghyller #hjem #home
DIY: konsollbord

Konsollbordet til soverommet er endelig ferdig. Nå er det mye bedre plass foran sengen på soverommet, og det er så deilig. Vi skal henge opp hyller på veggen ved vinduet i morgen, og det tror jeg blir så utrolig fint. Vi mangler jo litt på veggene her inne, men det kommer etterhvert. Synes veggdekor og bilder er så vanskelig... Sakte men sikkert begynner soverommet å bli helt ferdig. Vi har endelig fått på skapdører på klesskapet vårt også, så nå gjenstår det bare småpirk der inne. Skal blant annet male listene i klassisk hvit, så det må nesten skje i løpet av uken eller neste helg. 

Her kommer et bildedryss av soverommet med det nye DIY konsollbordet: 

Linselus Lucas ..* tihi*
Jeg synes iallefall resultatet ble råfint! Vi skulle egentlig ha plankene på langs, men de hadde jeg klart å ta feil mål på, så de ble for korte.. Da var det bare å finne frem håndsaga og sage de mindre for så å sette de denne veien ;) Synes det ble veldig fint jeg!

Q: Hva synes du om konsollbordet og soverommet nå? 

Ønsker dere en fantastisk flott uke!

 

#DIY #soverom #konsollbord #hjemmelaget #hjem #interiør
DIY: steg for steg hodegavl

Det var noen som ønsket fremgangsmåte på hodegavlen jeg laget i går, så her kommer det. Jeg valgte å gjøre dette helt på frihånd, uten oppskrift fra noen andre, så om dette er den "riktige" måten å gjøre det på vet jeg ikke, men det fungerte iallefall veldig bra for meg. 

Dette trenger du: 

❤ En plate i ønskede mål. Min er 180 cm x 120 cm (kjøpt på maxbo)
❤ Hammer, sterk stiftemaskin, ren klut og målebånd/tommestokk
❤ Møbelnagler/møbelspiker (kjøpt på ebay)
❤ Ganske tykk vatt, en mindre tykk vatt og ønsket stoff (kjøpt på stoff og stil) 
Sørg for å ha ca 10cm å gå på med stoffet på hver side slik at du får dette rundt plata.  Lucas synes iallefall vatten var god å ligge på ;) Snikevoffsen. Her ser dere også et lite nærbilde nederst til høyre av stoffet jeg valgte som er av lin og bomull. 

Slik begynner du: 

1. Sørg for å ha rent gulv! Legg så stoffet ned på gulvet, så legger du over den tynneste vatten, og til slutt den tykkeste vatten før du legger over plata. 
2. Stift deretter på den tykkeste vatten


Da ser det slik ut.


3. Deretter den tynneste vatten


Da ser det sik ut.

4. Til slutt stifter du fast stoffet. Pass på å få hjørnene fine!


Slik ser det ut når alt er stiftet på! 

5. Snu gavelen og sørg for at alle hjørner ser bra ut og at stoffet er rent. 
6. Mål deretter nøye opp hvor du skal sette møbelnaglene, og tegn en liten prikk langs hele med en gang. Det er enklest å tegne opp alle punkter før du begynner å hamre! 


- Begynn så å hamre på møblenaglene. Her trenger du kluten for å ha mellom naglen og hammeren, slik at naglen ikke blir skadet. Viktig! 


Her er det ferdige resultatet! 

Slik ble det bak sengen vår. Lunt, vakkert og deilig! :-) 

Q: Var dette til inspirasjon for deg og noe du har lyst til å prøve ut?

Ps: om du ønsker å lage en som denne, med fremgangsmåten jeg har vist her er det kjempefint om dere ikke tar på dere all æren, men heller linker til min blogg som inspirasjon. Det er mye hyggeligere å dele slike ting med dere om dette blir gjort. Takk!

#interiør #hodegavl #DIY #home #bedroom #soverom
DIY HODEGAVL MED NAGLER

Jippi! Mitt aller første DIY prosjekt er fullført. Denne var virkelig kjempelett å lage selv, skjønner ikke at folk bruker mange tusen på en slik hodegavl når det er så lett å lage en selv. Jeg er iallefall storfornøyd med mitt resultat. Hadde ikke forventet at det ble så bra ;) Er jo selvfølgelig litt skavanker her og der, men det er jo litt sjarm også. Alt kan ikke være 110% perfekt. Synes det ble så bra når vi fikk noe bak sengen. Det ble ikke så tomt bak oss, og mye mye lunere enn før. Slipper også å skape slitasje på veggen bak hodene. Her er et bilde av hvordan det var før når vi ikke hadde hodegavl bak sengen og hvordan det er nå:


Herlighet, det er jo SÅ mye bedre med! *FORNØYD* :-D

Om dere ønsker det kan jeg legge ut steg for steg og oppskrift på hva du trenger imorgen? 

Q: Hva synes du om DIY prosjeket mitt? Har du laget hodegalv selv før? (link gjerne i kommentarfeltet om du har lager noen DIY's)

#DIY #hodegavl #gjørdetselv #interiør #soverom
DIY på gang

Håper dere har en flott fredagskveld. Her står hjemmelaget pizza i ovnen for tur. Har endelig en frihelg igjen, og den skal benyttes godt til noen DIY prosjekter. 

Var å hentet en sjenk av eik i dag, og imorgen skal den pusses opp. Den kommer til å bli så utrolig fin. Planen var å kjøpe en gammel furusjenk, men de er jo så vanskelige å finne?! Jeg fant iallefall ingen i en grei stor størrelse,  så da ble det en i eik. Men det var like så greit, for da blir den ikke lik den "kjøpmannsdisken" som "alle" har. For planen er nemlig å lage en kjøpmannsdisk av den som vi kan ha TV'n på. 

Skal også på Maxbo for å handle inn materialer til stuebord og konsollbord imorgen. Herlighet så mye jeg har å henge fingrene i denne helgen. Det blir så gøy å endelig få testet ferdighetene i møbelsnekring ;) Tror det blir bra jeg. Skal få tatt skikkelige mål på alle materialene jeg skal ha, slik at de skjærer det til på Maxbo. Da er det jo bare for meg å skru det sammen, pusse, male, og vips så er møblene plutselig ferdig, hehe. 

Ønsker dere alle en fantastisk fin helg! 

 
tiden går i fra meg *hjeelp*

Ville bare innom for å si at det kommer et ordentlig blogginnlegg imorgen. Tiden går litt fra meg fortiden kjenner jeg. Rekker så absolutt ikke alt man skal få gjort i løpet av en dag.. Bah! Blir godt med en fri helg nå!

I går fikk vi endelig kjøpt oss ny komfyr slik at vi fikk inn igjen skuffeseksjonen som skulle stå mellom kjøleskapet og komfyren. Løsningen ble en ny komfyr som var 50cm isteden for 60cm som vi hadde. Litt kjipt, men vi hadde ikke noe annet valg. Sånn er det når man er så lost at man kjøper for stort kjøleskap .... ;) Deilig er det iallefall å ha hele kjøkkenet kjøkkenet, og ikke en skuffeseksjon som opptar masse plass i gangen!

Til helgen kommer forhåpentligvis elektriker en tur også, slik at alt småprik med det elektriske kan bli ferdig. Da får vi også hengt opp den flotte kjøkken taklampa vår. Gleder meg til å se hvordan det blir.. Jeg tror det blir super fint! Skal også få fuget og malt det siste som gjenstår av lister, dører, dørstokker og bordbein. Tenkte også jeg skulle få begynt på litt DIY møbler. GLEDER MEG!!! *gliiiis* Fult program denne helgen med andre ord, og jeg liker det. Tror jeg. Joda, jeg gjør det. Ønsker dere en flott kveld videre, så blogges vi imorgen! 

nytt på kjøkkenet

Litt nytt har kommet inn på kjøkkenet siden siste kjøkkeninnlegg. Ikke store endringene, men det er så lite som skal til før det er litt anderledes. Kjøkkenbord er jo endelig kommet på plass. Jeg mangler å male beina på det, men klarte selvfølgelig ikke å vente med å legge ut bilder ;) Det ble jo så fint. Fint til å være den eneste løsningen vi har på det lille kjøkkenet vårt iallefall. Det var utrolig vanskelig å finne bordbein i høyden vi skulle ha det i, så det ble med denne løsningen. Blir forhåpentligvis mye bedre når de blir hvitmalte!
*Må huske å kjøpe kvernpepper* Synes disse små kvernene er så søte! Kjøpt i London på Zara Home. 

Begynner å bli utrolig fornøyd med kjøkkenet nå. Mangler bare å få på plass igjen den sørens skuffeseksjonen som måtte ut for å få på plass kjøleskapet. Aner ikke hva vi gjør der. Kan bytte komfyren til mindre, kanskje. Noen som veit om man får kjøpt komfyr i 55cm? 

Q: Hva synes du om bordløsningen?

 

#kjøkken #oppussing #interiør #bolig
villapaprika

Nå som vi er så godt som ferdig her så drømmer jeg meg helt bort i interiør og dilldall. Jeg synes Villapaprika har fått inn så mye fint i nettbutikken nå, at jeg har lyst til å klikke hjem alt sammen! Men man må jo begrense seg, for jeg er jo ikke akkurat rik heller ;) Må ta litt etter litt. Stumtjeneren står HØYT på ønskelisten, så spørs om ikke det blir førstepri altså. 


Se så fin den er da! Passer perfekt i gangen vår.


Lykta og sølvknaggen står også høyt på ønskelista. Nå er det bare å spare :-)


Ellers i kveld skal vi bare kose oss med deilig mat, litt godis og tv. Det er jo Valentine, så litt må man jo kunne unne seg da ;-) 

Ha en flott kveld dere!

Q: Har du noen interiørønsker? Tips meg gjerne om noe flott!

alle bildene er lånt fra byvillapaprika.no
LONDON

Hei dere! Nå har vi ENDELIG internett, så nå blir det mye bedre oppdateringer her inne. Det har skjedd en del siden sist! 


 Vi har vært i London
❤ All listing er ferdig
❤ Vi er ferdig med alt grovarbeid - bare småting igjen! Hurraaa!
❤ Kjøkkenbord er endelig på plass
 Kjæresten har fylt 24 år <3 


 Kjæresten fylte jo år den 7 februar, så det måtte jo selvsagt feires. Han fikk tur til London av meg i gave, så vi reiste lørdag 8 februar og kom hjem i går. Herlighet for en fin tur vi har hatt. Vi har fått gjort så mye på disse små dagene, og jeg virkelig elsker London. Det var første gangen vi var her begge to, og definitivt ikke den siste. Det var deilig med en tur, slik at vi kom oss unna litt oppussingskaos her hjemme. Vi har jo holdt på i 3 mnd ca. og endelig er vi så godt som ferdig. Det mangler bare litt småting som å sette på håndtak på skapdørene, fuging og maling av litt lister osv. Og ikke minst en del interiør og møbelstæsj da... Men det kommer! Best å ta litt etter litt, slik at vi ikke får en skikkelig pengesmell ;)

Verdens snilleste svigerfar og han som har hjulpet til her hadde gjort ferdig dørlister, lister i stuen, hengt opp kjøkkenbord og satt opp skapdørene på skapet vårt til vi kom hjem. Tusentakk!  Hvor snilt er ikke det, dere? Vi er så heldige! Må si det var deilig å komme hjem til det! Lykke!

Vi har fått gjort så mye! 

❤ Besøkt Buckingham Palace 
❤ Victoria's Secret <3
 Vært på Camden Market! Anbefales! 
❤ Opplevd livet i Bayswater  
 Vært på London Zoo
 Tuslet rundt i Oxford Street og Soho    
❤ Besøkt Madame Tussauds
 Shoppet oss ihjel på Primark - herregud så billig *gliiiiis* 
❤ Spist alt for mye deilig mat! 
Kjørt masse Underground og opplevd londonhverdagen for engelskmenn!
Takk for den fine turen, vennen 


Litt interørnytt ble det jo også med meg hjem. Ganske skuffet over utvalget av interiørbutikker som var lett å finne her. Var bare innom Zara Home (som virkelig skuffet), og diverse home avdelinger i noen butikk kjeder. 


Alt er fra Zara Home, untatt duftpinnene som er fra Primark. 


Kjøpte også noen herlige produkter fra Soap & Co. Herlighet, de virket helt fantastisk! Anbefales å gå en tur innom der om du er i London. 


Måtte jo bare vise dere disse fantastisk billge skoene, som jeg syntes var nok så fine til den prisen. Alle er fra Primark untatt Ugg'sene som er fra Topshop. Primark er virkelig farlig, det er jo så billig. Alle disse skoene kostet mellom 5 og 15 pund per par. Det er billig! Disse fine Ugg'sene måtte jo også få bli med hjem i garderoben min. De er vanntette, og faktisk et av de fineste parene jeg har sett av Ugg. 

Q: Hva synes du om det lille interiørkjøpet da? 
Q: Hva har du gjort i det siste? Noe interørnytt på bloggen din kanskje? Link gjerne, så tar jeg en titt! 

 
alle gulv endelig ferdig

Den uken her fikk vi endelig slipt ned gulvet på stua og kjøkkenet. Kjøkkengulvet var jo det første vi tok, men jeg ville olje det på nytt, i og med at første oljingen der ble så transparang og ujevn. Angrer ikke ett sekund på at vi tok det valget med å gjøre det om igjen, for nå ble det så fint! Det er mye jobb å slipe disse gulvene, men det blir jo som et helt nytt gulv. Glad vi valgte å slipe isteden for å legge nytt gulv. Sjarmerende å ha slike gamle gamle tregulv. 

Synes resultatet med OSMO blir så fint! Akkurat slik jeg så for meg at gulvene her skulle bli :-) Lekkert! 


Her ser dere hvordan resultatet var etter første oljing, og hvordan det ble etter andre. MYE finere når det er litt hvitere, og ikke minst mye finere at alle gulvene er like her i leiligheten.

Nå er det ikke lenge igjen til vi er ferdige her, og herlighet som jeg gleder meg til å leve litt normalt igjen. Sofa og div. andre møbler til stuen får vi ikke før om en stund. Vi bestilte det i helgen, så det er her vel innen 7 uker. Er så fornøyd med valget vi gjorde på sofa og vitrineskap!


Begge deler er fra Skeidar. Skapet skulle vi egentlig kjøpe på Home & Cottage, men der var det ikke leveringsklart før i JUNI. Det orker vi jo ikke å vente på. Dumt, i og med at det var så godt tilbud på det på H&C, og det kostet mer på skeidar. Men sånn er det bare noen ganger. Gleder meg til å få dette i hus! :-) 

Q: Hva synes du om gulvene og møbelkjøpene?


Les mer i arkivet » Januar 2015 » September 2014 » August 2014


Hei! Så hyggelig at du har tittet inn på min blogg. Her blogger jeg for det meste om interiør og diy-prosjekter.

For kontakt:
maren_blogg@live.nohits